søndag 16. februar 2014

Out of Egypt

Det er tid for å nevne en norsk artist som har valgt å være ærlig om at hun forlot kristentroen: Elvira Nikolaisen. Bruddet skjedde da hun var 18 år gammel. Jeg har visst om henne i flere år, men ikke tenkt på henne og på Egypt song på lenge. Elvira kommer fra Moi, ei bygd ikke så langt fra den jeg vokste opp i, og vokste som jeg opp med musikk.

Jeg mener å ha hørt at sangen handler om dette bruddet; den kan også handle om flere ulike livsveier og tankemønstre som en går bort fra eller finner veien ut av. Men dette sier den til meg:

Jeg har kommet meg ut av fangenskapet i Egypt, gjennom ørkenen og inn i et land som er nytt og litt skremmende, men vakkert.

(Første linje skal ikke tolkes slik at hun forlot eller ble forstøtt av familien sin, for den har hun visstnok fremdeles et nært forhold til.)


This is a house to which I will never return
These rooms witnessed great disasters,
Quiet ones and loud ones too
This is a country to which I will never return
See, I've been a lonesome stranger
In these streets and in these labyrinths
In these ballrooms with the kings and queens
Was I brave to stay?

But now I've found my way out of Egypt
I've found my suprisingly obvious way out of here
You are my way out of my dangerous, proud mistakes
And now Egypt seems so very far away.


Her kan du høre en annen artist, Anne Grete Preus, synge Egypt song. Nikolaisen synger den best selv, men jeg personlig likte denne videoen bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Her kan du skrive inn en kommentar! Kommentarene blir moderert før publisering. NB: hvis du skal logge deg på en konto når du sender kommentaren, 1) logg på før du skriver eller 2) kopiér kommentarteksten før pålogging. Det hender dessverre at teksten ellers forsvinner. Og det vil vi jo ikke?